חזרה

סטארטאפ פיתח עוזר גבייה דיגיטלי לעסקים בישראל

כרבע מיליון בעלי עסקים בישראל עסוקים במרדף אחר התשלומים שמגיעים להם. מערכת הגבייה של חברת V-CHECK מציעה פתרון לבעיה: פלטפורמת תשלומים דיגיטלית עם בקרת גבייה און ליין, סטטיסטיקות שמשקפות את מצב העסק וגם מערכת תזכורות חכמה

06/08/2019

הצטרפות מסלולים לעסקים

עוזר גבייה דיגיטלי לעסקים

האם הצ’ק מפנה את מקומו לטובת עולם דיגיטלי פשוט ונוח? המיזם של חברת V-CHECK, שיצא לדרך ביוני 2016, הצליח לשנות תהליכי גבייה בעסקים, כשהציע פתרון אולטימטיבי עבור מי שעוברים דרך חתחתים בתהליך גביית צ’קים ותשלומים שוטפים מלקוחות. מדובר במערכת להעברות כספים אלקטרוניות, סחירות ועתידיות בלי שימוש בנייר ובלי כל מפגש פיזי, שחוסכת לבעל העסק זמן יקר, מצמצמת עד 70 אחוז מהעלויות ומעמלות התפעול ומקצרת את קשיי הלוגיסטיקה והאדמיניסטרציה.

גבייה דיגיטלית לחלוטין

המערכת החדשה של V-CHECK, שעלתה בינואר 2019, הולכת צעד נוסף קדימה: היא מציעה גבייה חכמה שפותרת את אחת הבעיות הקשות בה נתקלים בעלי עסקים בישראל: דחיינות התשלומים. המערכת לומדת לזהות את אותם מוקדים בעייתיים אשר לעיתים גורמים לעיכוב בתשלומים בצורה ישירה ועקיפה. לאחר הזיהוי המערכת יודעת להפעיל לחץ באמצעי תקשורת שונים (סמסים, מיילים וכן הלאה) על מנת לגרום לאותם חייבים לשלם בזמן על פי תנאי האשראי שהוגדרו על ידי הצדדים.

אם עד היום המרדף אחר התשלום שניתן בצ’ק מנייר היה מתבצע בצורה ידנית או טלפונית וחייב לעיתים רבות הגעה של מבקש התשלום לבית העסק של החייב, V-CHECK פותרת את הבעיות האלו בכך שהיא הופכת את כל שלבי הגבייה לדיגיטליים לחלוטין (יצירת צ’ק דיגיטלי לאישור החייב, תזכורות אוטומטיות, הפקדה בפועל לחשבון הבנק וביצוע היזון חוזר לצדדים בעבור הפקדות ותשלומים שבוצעו).

הצטרפות מסלולים לעסקים

המרדף אחר הכסף

בישראל פועלים כ-550 אלף בעלי עסקים קטנים, בינוניים וחברות גדולות. על פי נתוני משרד הכלכלה, למעלה ממחציתם (56 אחוז) לא מקבלים את הכסף המגיע להם בזמן. רבים מהם נאלצים לכלות על בסיס קבוע את זמנם, מרצם וכספם במרדף אחר התשלומים עבור הסחורות והשירותים שסופקו זה מכבר. מחלקת הנהלת החשבונות מנפיקה עבורם את החשבונית, אבל שלב הגבייה הופך לעיתים למלחמה מתישה ומייגעת. המרדף אחר התשלומים הדחויים, כמו גם פערי ימי האשראי שבעל העסק נאלץ לממן, מסתכמים בעשרות אלפי שקלים בשנה לבעל העסק הקטן, ובמיליוני שקלים בשנה לעסקים הגדולים.

המערכת החדשה שהשיקה חברת V-CHECK, לאחר שסיימה סבב גיוס מוצלח, מאפשרת לגבות בצורה אוטומטית וחכמה את הצ’קים והתשלומים לעסקים. “המערכת מייעלת את תהליכי הגבייה של העסק ומקלה על תהליכי העבודה ואיסוף התשלומים מהלקוח”, מסביר מנכ”ל החברה, קובי רם. “היא יודעת להנגיש את הצ’ק הדיגיטלי בטלפון הנייד או במחשב על פי מועד התשלום שנקבע. הלקוח מאשר אותו בקליק – והתשלום יוצא ומופקד היישר בחשבון הבנק”.

המערכת מאפשרת תשלום בין עסקים (B2B), תשלום לנותני שירות חיצוניים, לוועד הבית, לעסקים קטנים ובינוניים ויש גם אפשרות לבקשת תשלום מרובה ממספר רב של לקוחות.

במידה והתשלום מתעכב המערכת מתזכרת את החייב בשנית. ״כיוון שמדובר במערכת חכמה ולומדת שעובדת עבור העסק, משתמש בעייתי יקבל רמת תזכורות גבוהה יותר”, אומר קובי.

בנוסף לתזכורות, למערכת של V-CHECK יש תובנות יעילות נוספות עבור העסק: היא מציגה סטטיסטיקות חכמות ואת אחוזי הגבייה החודשיים, מאפשרת להגדיר יעדי גבייה בחלוקה לסוכנים או ברמת החברה ומעניקה בכל רגע נתון תמונת מצב שמשקפת את הגבייה, את הפיגורים ואת התשלומים העתידיים.

הפקדות נוספות של צ’קים דיגיטליים ניתן לבצע גם לחשבונות ייעודיים לצרכים ייחודיים בעסקים, כמו חשבונות נאמנות ועסקאות מכר בתחום הנדל”ן.

ארנק וירטואלי חכם

בינואר 2019 נכנס לתוקף חוק צמצום השימוש במזומן. התוקף השני נכנס ממש בימים אלה, ביולי 2019. חברת V-CHECK הייתה אחת המציגות בפני הוועדה, שהמליצה על קידום צ’ק דיגיטלי. מסקנת הוועדה הייתה: “הוועדה ממליצה לקדם את השימוש בארנק וירטואלי חכם, אשר יהווה אכסניה לכספים ממקורות שונים ויאפשר להשתמש באמצעי התשלום הקיימים והעתידיים וכן על קידום צ’ק דיגיטלי”.

״החברה עומדת בכל תקני אבטחת המידע המחמירים ביותר ובסטנדרטים הגבוהים ביותר״, מרגיע קובי. ״אנחנו משתמשים בטכנולוגיית ה-TLS, שנחשבת לרמת ההצפנה הגבוהה ביותר שקיימת בעולם הטכנולוגי, שחברות כמו PayPal ו-Ebay משתמשות בה. חשוב לציין שהחברה מאושרת כמאגר מידע פיננסי על ידי משרד המשפטים, ואין לנו כל אפשרות לצפות בחשבון הבנק או להיחשף לסיסמאות של המשלם או המזוכה”.

הצטרפות מסלולים לעסקים